27 Ağustos 2016 Cumartesi

Zeytinyağlı Türlü

Malzemeler

  •  1 adet orta boy soğan
  •  1 adet orta boy domates
  •  3 adet kapya biber
  •  6 adet çarliston biber
  •  3 adet orta boy patlıcan
  •  4 adet orta boy patates
  •  1 yemek kaşığı domates salçası
  •  1 çay bardağı zeytinyağı
  •  1 tatlı kaşığı tuz
  •  1 çay kaşığı karabiber
  •  2 su bardağı sıcak su

Hazırlanışı

Bugün sizlerle çok beğendiğim hafif, yapılışı kolay ve çok lezzetli olan bir yemeğimin tarifini paylaşacağım. Sebzelerle arası iyi olanlara daha çok hitap eden tarifimize başlayalım
Bütün sebzelerimizi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde fotoğraftaki gibi doğruyoruz. ( patlıcanları pijamalı soyup kullanacağımız zamana kadar tuzlu suda kararmaması ve acısı çıkması için bekletiyoruz)
Tencereye zeytinyağını koyup ısınınca soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ardından sarımsak domates ve salçayı ilave ederek biraz daha kavuruyoruz. Sonra çarliston biber, kapya biber ve patatesi sırasıyla ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Son olarak patlıcanları ve tuzu ekleyip 2 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte 30-35 dk pişirip, karabiberi ekliyoruz. Patatesler piştiyse yemeğimiz hazır.

*** Bu ölçülerle 5 porsiyon yemeğimiz çıkıyor.

Afiyet Olsun .





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder