31 Ağustos 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Malzemeler


  • 1 kg taze fasulye
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tane küp şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Bugün sizlerle çok sevdiği zeytinyağlı yemeklerden biri olan taze fasulye tarifimi paylaşacağım :)

Öncelikle fasulyelerimizi yıkayıp ayıkladıktan sonra tercih ettiğimiz şekilde doğruyoruz. Soğanlarımızı küp küp yemeklik doğrayıp  zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Salça ve domatesleri ekleyip güzelce kavurduktan sonra 1 tane küp şeker ve fasulyelerimizi ekleyip karıştırıyoruz. Fasulyelerin rengi koyulaşınca 2 su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişiriyoruz. yaklaşık 30-45 dk arası bir sürede pişiyor.En son tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz. Nefis zeytinyağlı fasulyemiz hazır. Soğuk servis etmenizi öneririm ;)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder