27 Ağustos 2016 Cumartesi

Yaz Tatlısı





Malzemeler

  •  1 litre süt
  •  1 su bardağı toz şeker
  •  1 paket vanilya
  •  3 yemek kaşığı buğday nişastası
  •  1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  •  1 kase dut kurusu

Hazırlanışı

Canınız kolay sütlü hafif bir tatlı çektiğinde deneyebileceğiniz bir tarifimi sizlerle paylaşmak istedim
Öncelikle dut kurusunu sıcak suda yumuşaması için tatlımızı hazırlayana kadar bekletiyoruz. Süt, toz şeker, vanilya ve nişastayı tencereye koyup karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Ocağı kapatıp tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak ta yumuşayan dut kurularını ekliyoruz ve tatlımız hazır.
Kaselere koyup buzdolabında soğuması için en az 2 saat bekletiyoruz. Bu ölçülerle fotoğraftaki gibi 10 kase çıkıyor.

*** Dut kurusu yerine aynı ölçüde damak zevkinize göre kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm robotta çekilerek kullanılabilir.

Afiyet Olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder