30 Ağustos 2016 Salı

Kısır

Malzemeler

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 yaprak marul
  • 4-5 dal maydanoz
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • 4-5 dal dereotu
  • 1 tane orta boy domates
  • 1 tane küçük salatalık
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı

Tam ölçülerle kısır nasıl yapılır diyorsanız bu tarifi de denemelisiniz.

Kısırlık bulguru derince bir kaba alıp üzerine bir su bardağı sıcak suyu koyup şişmesi için kapağını kapatıyoruz. 10 dk bekletiyoruz. Bu arada iyice yıkanmış yeşillikleri ince ince doğruyoruz. Domates salatalığıda çok küçük doğruyoruz. Doğradığımız bütün yeşillik, domates ve salatalığın üzerine nar ekşisi, limon suyunu ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Diğer taraftan zeytinyağı ve salçayı ocakta kavuruyoruz şişirdiğimiz bulguları ekleyip iyice karıştırıp ocağı kapatıyoruz. Son olarak bütün malzemeleri karıştırıp karabiber ve kimyonu ekliyoruz. Kısırımız hazır
*** Bu ölçülerle 4 kişilik kısır çıkıyor.

Afiyet Olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder